Zink verhoogt testosteron en libido!

Zink verhoogt testosteron en libido!

Wil je een hoger libido en meer testosteron? Dan doe je er goed aan om voldoende zinkrijke voeding te eten!

Zink zal namelijk het testosteron verhogen op een natuurlijke manier en zal het libido doen stijgen. Ook mannen met erectieproblemen kunnen goed gebaat zijn met het introduceren van zinkrijke voeding in hun dieet.

Zink is een belangrijk mineraal. Het speelt een rol bij het regelen van onze hormonen. Het zal ervoor zorgen dat er voldoende sperma kan worden aangemaakt. En het zal ook de aromatase gaan blokkeren.

De aromatase is de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Waar dan later andere vrouwelijke hormonen uit kunnen ontstaan zoals cortisol en prolactine. Zink zal de aromatase blokkeren. Het zal ervoor zorgen dat er minder cortisol en minder prolactine kan worden aangemaakt.

Dat resulteert in een hoger testosteron en een hoger libido.

In een onderzoek waarbij een supplement met 50 mg zink werd gebruikt bij bodybuilders stelde men vast dat het testosteron met de helft ging stijgen. Nu het is niet meteen aangeraden om zulke hoge dosissen te gebruiken maar dat toonde wel aan dat het mineraal in staat is om het testosteron te verhogen.

Dit is niet alleen bij mannen het geval maar zal ook bij vrouwen het geval zijn. In de verhalen van Casanova vinden we altijd terug dat hij de vrouwen oesters deed eten vooraleer hij ermee wilde naar bed gaan. Dat komt doordat hij ook reeds op de hoogte was van de libido verhogende effecten die oesters hebben op zowel mannen en vrouwen. Nu weet men dat dit komt doordat oesters één van de meest zinkrijke voedingsmiddelen zijn die we maar kunnen vinden. En dat verklaart dus de verhoging van het libido.

Daarnaast is het mineraal ook van groot belang voor de groei en de ontwikkeling van het lichaam. Het zal ook werken als een antioxidant en daarmee bescherming bieden tegen allerlei ziektes en aanvallen van buitenaf.

Kortom een ondersteuning voor het immuunsysteem en een boost voor het testosteron en het libido.

 

Plaats een reactie